Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2010 11:52 - Политически пир по време на икономическа криза
Автор: kichashki Категория: Политика   
Прочетен: 1081 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.03.2010 11:56


За пореден път българската политическа действителност ме оставя в състояние на потрес. В момента правим "Пир по време на чума".

Първанов и Дянков се държат като, извинете, "ощипани ученички". С това, какво кой бил казал сме се занимавали в детската градина. Макар, че явно политиката в България е на ниво "забавачка", т.е. намират с какво да ни занимават, колкото да забравим, че мама и тати са на работа да изкарват пари, понеже вкъщи няма нищо за ядене. В момента се намираме в най-голямата икономическа криза от десетилетия, а нашите държавни мъже, на върха на политическия ни "елит" ни ангажират с това, кой какво бил казал и то в сатирично шоу! Ако всеки път, когато при Летерман се появяваха политици дето се обиждат един друг, се стигаше до взимане на мандата на президента, Щатите щяха много отдавна да са се превърнали в третостепенен фактор в политиката.

Както писах преди време, видимо новият ни бюджет не издържа. В него нямаше нищо ново и няма как да издържи на новите икономически условия. Пазарите се тресат, НАП не успява да си събере, т.нар. "приходи" и като за капак държавата бави плащания и се е превърнала в най-големия "играч" в пиеската наречена "междуфирмена задлъжнялост". 

Ето го и затвореният кръг - държавата не плаща дължимите на фирмите пари, от своя страна без този ресурс, бизнеса се принуждава да намалява оборотите си, да съкращава работна ръка и не му стигат пари да си плати данъците, т.е. държавата не си взима лептата и като за капак трябва да се справя и с липсата на работа и увеличаващата се безработица. Омагьосан кръг. Държавата не плаща на фирмите, фирмите не плащат на държавата, но и връщат "мечешката услуга" с неплащането като към липсата на пари добавят и безработица и свиване на износа и БВП като цяло, и то не за друго, ами просто нямат избор. Държавата не е разбрала, че една от основите на това, човек да има, е че трябва първо да дава. За да получиш, трябва да дадеш.

И точно, когато се тресем от икономически "омагьосан кръг", когато ситуацията в държавата е, не на "червено", ами на траурно "черно" - родните политици се занимават с това "КОЙ КАКВО БИЛ КАЗАЛ" ?! Трупат си политически дивиденти, генерират обществен интерес и общо-взето правят "политически пир". А ние си умираме от "икономическа чума"...


Автор: Кичашки


Тагове:   криза,   Пир,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kichashki
Категория: Политика
Прочетен: 134119
Постинги: 47
Коментари: 119
Гласове: 112
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031