Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2010 19:31 - Кристалина - втори, този път успешен опит
Автор: kichashki Категория: Политика   
Прочетен: 1394 Коментари: 1 Гласове:
1



Днес Европарламента изслуша представянето на Кристалина Георгиева. За разлика от последния път, днес Европа бе впечатлена от България.

Г-жа Георгиева се представи блестящо, което се и очакваше от нея. Въпреки малкото време, с което разполагаше, българският представител се справи изненадващо добре. Номинацията ни за комисар бе отлично подготвена и разбира много добре с какво се захваща. Все пак, тя е една от ключовите фигури в Световната банка и ресора ѝ е познат и близък. Както тя се изрази - идва от едно голямо семейство в едно по-малко.

Единственият въпрос, който изниква в глава ми е - защо едва от втория път? Защо трябва Европа да ни се намръщи, та да се активизираме? Винаги така правим. Като че ли сме малките деца на ЕС, докато не ни се скарат правим каквото си искаме. С всичко сме така, ако не ни "дръпнат ушите" не разбираме от дума. Чест и почитания към г-жа Желева, но е факт, че тя се представи неубедително. Тема на друг разговор е, дали всъщност еврокомисарят е фигурата, която трябва да разбира в детайли с какво точно се занимава. Това е като с премиерския пост - той не трябва да разбира от всичко, просто трябва да разбира от управление и да може да си подбира екип. Ако еврокомисаря си подбере екип и го слуша, не виждам проблем. Пък и смятам, че имаше и по-слабо представили се от Желева, но това е друга тема. Далеч съм от идеята да защитавам, когото и да е, все пак ЕС не прие първия ни канидат добре и дали е важно или не е друга тема. Ако не успееш да се справиш добре, винаги ще си носиш последствията. Както се случи и с Желева. За щастие Георгиева отми лошото впечатление от България, справяйки се добре. Самата тя има блестяща биография и си е точно на мястото.

Отново, обаче, питам, защо едва от втория път? Защо се държим като инфалтилното дете на Европа? Ние сме пълноправен член и сме длъжни да сме винаги на ниво. Винаги. Ако искаш да си в семейството на най-добрите, нямаш право да си черната овца. 

Дано най-после да прескочим този си манталитет. Начина на мислене, който ни кара да си кажем "ако не ни хванат, не сме сгрешили". Напротив, като си сгрешил винаги трябва да си носиш последствията. Винаги. А дали ще те хванат или не...е тема на друг разговор. В случая, първия път сгрешихме, този път се поправихме. Въпроса е, докога Европа ще ни дава втори шанс. Да се надяваме, от сега нататък, да нямаме нужда от втори опит. Да се надяваме.

Автор: Кичашки


Тагове:   път,   опит,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. businessenergy - Не харесвам голяма част от политическите и сподвижници, но ...
03.02.2010 20:00
Тя, обаче ме накара да се чувствам горд, че съм българин. Това не зависи от политическите пристрастия, това зависи от качествата на човека.

Бойко няма какво да се пъчи, тази жена си е изградила живота много преди ГЕРБ да се роди като идея, тъй че най - малко заслугата е негова.

Да благодарим на нея самата и на близките и хора за тази заслуга.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kichashki
Категория: Политика
Прочетен: 134120
Постинги: 47
Коментари: 119
Гласове: 112
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031